طريقه تحضير جمبري مشوي باشهى طعم
جمبري مشوي
السمك البورى على الطريقه الاسكندرانى اكله صحيه وخفيفه
المقادير
كيلو سمك بورى 1 بصله متوسطه مقطعه مربعات
1 طماطم صغيره مقطعه مربعات
2 فص توم مفرى
نصف باقه كرفس
ملح / فلفل / كمون ناعم
ليمون ترنشات
دقيق / زيت
الطريقه
ننظف السمك بان نقص بالمقص بحذر من اسفل بطن السمكه حتى الخياشيم و نخرجها هى و الامعاء و نغسلها نحضر الحشو بخلط البصل و الطماطم و الكرفس و الثوم بالملح و الفلفل و الكمون خلط جيد ثم نبدأ بحشو بطن السمك حتى الخياشيم نحضر صنيه و نضع بها زيت ثم نضعه على الزيت فى الصنيه ثم نرش السمك بالملح ثم الكمون و نقطع الليمون ترانشات رفيعه و نرصها فوق السمك ونضع باقى الليمون فى الصنيه لامتصاص الروائح نشعل الفرن على اعلا نار ونتركه يسخن جيدا (هذا مهم جدا حتى لا يفسد السمك) ثم ندخل السمك الفرن على الصاج (على ارضيه الفرن)
يترك السمك من ربع الى تلت ساعه حتى يحمر من اسفل ثم نضعه فى الشوايه حتى يحمر الوجه لا يأخد وقت
كل وقت السوا حوالى نصف ساعه ونخرجه من الصنيه
ويوضع فى طبق التقديم ويقدم معه أرز صياديه او أرز ابيض و طبعا سلطه و مخلل و طحينه و عيش
جمبري مشوي
المقادير :
جمبري
حبتان ليمون
ربع زيت زيتون
فص ثوم
ملعقة من الخل
ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
ملعقة صغيرة شطه
الطريقة:
تخلط المقادير صلصة التتبيلة مع بعض في صحن وينقع فيها الجمبري
وتوضع ليلة كامله في الثلاجة
وتوضع ليلة كامله في الثلاجة
نضع الجمبري في كيس للشواءواقطعه من الطرف يشوي الجمبري في الشواية
ونقدمه مع الارز
ونقدمه مع الارز
السمك البورى على الطريقه الاسكندرانى اكله صحيه وخفيفه
المقادير
كيلو سمك بورى 1 بصله متوسطه مقطعه مربعات
1 طماطم صغيره مقطعه مربعات
2 فص توم مفرى
نصف باقه كرفس
ملح / فلفل / كمون ناعم
ليمون ترنشات
دقيق / زيت
الطريقه
ننظف السمك بان نقص بالمقص بحذر من اسفل بطن السمكه حتى الخياشيم و نخرجها هى و الامعاء و نغسلها نحضر الحشو بخلط البصل و الطماطم و الكرفس و الثوم بالملح و الفلفل و الكمون خلط جيد ثم نبدأ بحشو بطن السمك حتى الخياشيم نحضر صنيه و نضع بها زيت ثم نضعه على الزيت فى الصنيه ثم نرش السمك بالملح ثم الكمون و نقطع الليمون ترانشات رفيعه و نرصها فوق السمك ونضع باقى الليمون فى الصنيه لامتصاص الروائح نشعل الفرن على اعلا نار ونتركه يسخن جيدا (هذا مهم جدا حتى لا يفسد السمك) ثم ندخل السمك الفرن على الصاج (على ارضيه الفرن)
يترك السمك من ربع الى تلت ساعه حتى يحمر من اسفل ثم نضعه فى الشوايه حتى يحمر الوجه لا يأخد وقت
كل وقت السوا حوالى نصف ساعه ونخرجه من الصنيه
ويوضع فى طبق التقديم ويقدم معه أرز صياديه او أرز ابيض و طبعا سلطه و مخلل و طحينه و عيش
طريقه تحضير جمبري مشوي باشهى طعم
Reviewed by mostafa hero
on
مارس 09, 2017
Rating:
ليست هناك تعليقات: